+420 725 743 040
Prase divoké je velký sudokopytník z čeledi prasatovitých. Žije ve velké části Evropy a Asie. Dospělí samci dorůstají délky 120–180 cm a v kohoutku měří 55–100 cm. Jejich hmotnost se může velmi lišit, v průměru však činí 50–90 kg. Srst prasete je pokrytá hustými štětinami, které jej chrání před nepříznivými vlivy. Její zbarvení může být hnědé, tmavošedé až černé a během zimy výrazně zhoustne a ztmavne. Selata jsou zpočátku hnědá se světlými pruhy. Mezi výrazné znaky prasete divokého patří trojhranné špičáky zahnuté vzhůru. Slouží hlavně jako účinná zbraň při soubojích a mohou dorůstá až 20 cm. Prase divoké je typický všežravec, nejlépe se cítí ve starých lesních porostech. Aktivní je zejména v noci, jejich přítomnost v lese však často můžeme zaznamenat díky jejich bahenním koupelím, které si ráda užívají. 
Prase divoké neboli černá zvěř se podle jeskynních maleb a zbytků kostí lovilo již v paleolitu. Dnes se v České republice jedná o druhý nejčastěji lovený druh srstnaté zvěře a roční odstřel každoročně stoupá. Loví se většinou na čekané nebo při společných naháňkách v období od 1. 8. do 31. 12.